Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Και φέτος αλλοδαποί στις στρατιωτικές σχολές ;;;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα" παρά  το γεγονός ότι με πρόσφατη απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό τον «νόμο Ραγκούση» για την παροχή ελληνικής Ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κωλυσιεργεί τις διαδικασίες απαλοιφής από τη σχετική προκήρυξη για το έτος 2013-2014 την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις ΑΣΕΙ να είναι Έλληνες στο γένος, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα των στρατιωτικών σχολών σε αλλοδαπούς. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  ο κ. Παναγιωτόπουλος, προτού λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, επιδιώκει να έρθει σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. 

 Η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ όμως είναι δύσκολη γιατί αυτός που είχε αφαιρέσει ,με προσωπική του απόφαση από την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στα ΑΣΕΙ, την προϋπόθεση του γένους ήταν ο ... Ε. Βενιζέλος,
και με την ΔΗΜΑΡ γιατί "ο Κουβέλης δεν θέλει να χαλάσει το αριστερό του προφίλ"

Το θέμα λοιπόν έχει κολλήσει και  όλα δείχνουν ότι και η νέα προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές , να μην έχει καμία διαφορά από την περσινή, επιτρέποντας την είσοδο αλλοδαπών στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων. 

Να σημειώσουμε πως ήδη ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Έλληνες στο γένος.

1 σχόλιο:

  1. Στις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχουν θέση ούτε αριστερά ούτε δεξιά προφίλ. Οι ξένοι θα υπερασπιστούν τα εδάφη μας εν καιρώ πολέμου; Τι πράγματα είναι αυτά πλέον με τους ανεγκέφαλους πολιτικούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή