Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

΄Εκανε την παπαριά ο Δένδιας, βρήκε και υποστηρικτή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Βιάζεται ο Κ. Τριαντάφυλλος , βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να μάθει τι απέγινε με την ΕΔΕ των αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή συμπαραστάθηκαν σε συναδέλφους τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα με ναρκωτικά.

[ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Θέμα: Διενέργεια ΕΔΕ για αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Στις 04 Ιανουαρίου 2013 προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κρατούμενοι αξιωματικοί, αστυνομικοί και πολίτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, που πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη με τη δράση του.

Κατά την προσαγωγή των παραπάνω, ορισμένοι συνάδελφοί τους αστυνομικοί που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στον περιβάλλοντα χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε επευφημίες των κρατουμένων συναδέλφων τους και σε λοιδωρίες των αστυνομικών που τους συνόδευαν, στο πλαίσιο της οριζόμενης από το νόμο διαδικασίας.

Είναι γνωστό ότι οι πρωταγωνιστές του περιστατικού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, με προθεσμία ολοκλήρωσης τριών ημερών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ; Εάν, ναι, ποιο είναι το πόρισμά της;
2. Κατόπιν του σχετικού πορίσματος, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον;]

Μερικές απλές ερωτήσεις:

1) Από πότε διώκονται ποινικά πολίτες που συμπαραστέκονται σε κάποιον κατηγορούμενο;;;;

2) Aν κάποιος από τους κατηγορούμενους αθωωθεί τι θα κάνει τότε ο κ.Δένδιας και ο κ. Tριαντάφυλλος;;;

3) Με την ενέργειά του , ο υπουργός δεν επηρεάζει αρνητικά προς τους κατηγορούμενους την κρίση του δικαστηρίου;;;

4) Ποιος αστυνομικός θα τολμήσει να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηορούμενων;;;

5) Από δω και στο εξής θα διώκεται ποινικά όποιος συμπαραστέκεται σε κατηγορούμενο;;;

(Επειδή ίσως κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να σταθεί κατηγορία για  "εκδήλωση συμπαράστασης" αρχίζουν και μιλάνε για "εξύβριση" των αστυνομικών που συνόδευαν τους κατηγορούμενους. Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου