Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να εμπλέκει το ΣΔΟΕ

Δύο καταθέσεις που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς φέρονται να εμπλέκουν και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Κατά το δημοσίευμα, η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρεται ως δικαιούχος της μεγαλύτερης κατάθεσης, αυτής των 550 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, στη λίστα ως δικούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης φέρεται μία ιδιωτική υπάλληλος, η οποία δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης στις καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων ορκίζονται ότι σε σύσκεψη των πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε το όνομα της κ. Παπανδρέου.

Τόσο οι δικαστές όσο και οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Βουλής βρίσκονται εν αναμονή της λίστας, που θα στείλουν και πάλι οι Γάλλοι στην Ελλάδα μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύγκριση της πρωτότυπης λίστας με αυτήν που έχει φθάσει στους εισαγγελείς και στη Βουλή θα είναι σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4772209Οργισμένη ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, στα δημοσιεύματα που θέλουν τη μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, να εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, φέρεται σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να είναι η «γυναίκα-μυστήριο» της λίστας, με τις καταθέσεις των 500 εκατομμυρίων, που ακόμα αποτελεί μυστήριο αν είναι σε δραχμές ή ευρώ.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, ο πρώην πρωθυπουργός,εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, όπου τονίζει πως τον κατασυκοφαντούν:

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους «άκουσαν», όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου. Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν.Καλά κάνουν και φοβούνται».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η απάντηση της μητέρας του Μαργαρίτας:

«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».


update :
Η απάντηση του «Βήματος»
Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο «Βήμα της Κυριακής».
«Το Βήμα της Κυριακής» δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου