Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο λαϊκισμός γίνεται συνήθεια...ΔΕΝ ζήτησε ο ευρωβουλευτής να μην γίνουν έρευνες για πετρέλαιο.

Δεν έχω καμμία πρόθεση να υπερασπιστώ τον κ.Κρίτωνα Αρσένη , ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο λαϊκισμός κάποιων ξεπερνάει τα όρια...

Δείτε μερικούς τίτλους ειδησεογραφικών sites ,που αναμεταδίδουν και τα περισσότερα blogs.


Τι έχει συμβεί: O ευρωβουλευτής έκανε μια ερώτηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο και ζητάει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να υπάρχουν περισσότεροι παρατηρητές όταν γίνονται οι έρευνες κλπ.
ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ;

Ούτε κανένα "STOP" λέει ούτε "μπλοκάρει" τις έρευνες.

Διαβάστε ΟΛΟ το κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

«Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ώρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας. Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες. Επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη. Αντί για δύο, οι παρατηρητές θα πρέπει να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου