Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Όταν το 2011 το ΠΑΣΟΚ απαγόρευε συγκεντρώσεις, η ΝΔ ζητούσε παραιτήσεις...


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 η παρακάτω ανακοίνωση που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό.

Ήταν τότε που η ΝΔ θεωρούσε «επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου» την απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών να απαγορεύσει οποιαδήποτε συνάθροιση στον Προμαχώνα Σερρών «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» και ζητούσε μάλιστα την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης:
«Η Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, να παραιτηθεί.
Η αποκάλυψη της Ν.Δ. για τη σημερινή απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε “η απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής
(σημ. kolot. Τους ίδιους ακριβώς λόγους επικαλείται και η σημερινή απαγόρευση)

, όχι μόνο της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων – από της 8ης πρωινής της Τετάρτης, 9/2 έως και την 8η πρωινή της Παρασκευής, 11/2…- αλλά και της “κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας (!!!)”, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζεται το πρωτοφανές πως “η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο”.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρωτοφανή και ολισθηρή αυτή απόφαση, αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι προφανής και επικίνδυνος.
Ο κ. Χρ. Παπουτσής, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν.
Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του».

http://www.koutipandoras.gr/?p=26641

(ΣΗΜ: Δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση , πώς αντιδρά τώρα το ΠΑΣΟΚ στην σημερινή απαγόρευση...)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου