Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Θέλουν να στείλουν 20 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στην Κρήτη και στη Ρόδο

Σχέδιο για να φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε δύο ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το γαλλικό πρακτορειο ειδήσεων επικαλούμενο το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ήδη η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει πώς θα φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο.
Το protothema.gr επιβεβαίωσε την είδηση συνομιλώντας με αξιωματούχο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το στέλεχος του υπουργείου επισημαίνει ότι το σχέδιο προβλέπει να φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες Σύροι στην Κρήτη και στη Ρόδο, 130 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία και ακόμη 48 χιλιάδες Σύροι στην Κύπρο, σε περίπτωση που ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία γίνει ακόμη σκληρότερος και παραστεί ανάγκη για άμεση εκκένωση περιοχών της Συρίας.
Το σχέδιο έχει την κωδική ονομασία «Ιώνη», όπως ονομαζόταν η πρώτη ελληνική αποικία στη Συρία. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την φιλοξενία πολιτών από την Συρία, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σκηνές.
Εκτιμάται από την αρχή της εξέγερσης εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.
«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας όταν ρωτήθηκε αν η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο υποδοχής προσφύγων από την Συρία.
http://www.tsantiri.gr/ellada/theloun-na-stiloun-20-chiliades-sirous-prosfiges-stin-kriti-ke-sti-rodo.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου