Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Ν.Δένδιας: "Μας καίνε - Η ΕΥΠ αναλαμβάνει δράση"

Tην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πιθανότατα ξενοκίνητων εμπρηστών, υπονόησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του πριν λίγο. Κατ'αυτό τον τρόπο ζήτησε την συνδρομή της ΕΥΠ.
 Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις - αν όχι αποδείξεις - εμπρησμών εκ προθέσεως.
"Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πέρα από την Αστυνομία και των ειδικών υπηρεσιών της, τη συνδρομή και της ίδιας της ΕΥΠ",
είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 589 πυρκαγιές και ακόμα 16 σήμερα Τρίτη, γεγονός που οδηγεί το πυροσβεστικό σώμα στην απαραίτητη λήψη δραστικότερων μέτρων.
"Στο επίπεδο αυτό, γνωρίζουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών",
ενώ ευχαρίστησε προσωπικά όλες τις γυναίκες και τους άνδρες - μέλη του πυροσβεστικού σώματος που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στην κυβέρνηση για παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λέγοντας ότι "είμαστε απόλυτα ειλικρινείς για το επίπεδο των δυνατοτήτων αυτής της χώρας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα υπερβάλλει εαυτώ".

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51298&Itemid=86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου