Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Ανάθεση 1,2 εκ. ευρώ από την υφυπουργό της ΔΗΜΑΡ ΣκοπούληΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η κυρία Σκοπούλη που τοποθετήθηκε στη θέση της με υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε με έγγραφό της στις 24 Αυγούστου να προχωρήσει «άμεσα» το θέμα της απευθείας ανάθεσης της παραγγελίας αντιδραστηρίων για τον έλεγχο των μονάδων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.
  Ήταν η πρώτη της ενέργεια ως υφυπουργού, καθώς οι αρμοδιότητές της στο υπουργείο Υγείας δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη.
Το περίεργο με αυτήν την προμήθεια δεν είναι μόνο το ύψος της, καθώς αγγίζει το ιλλιγγιώδες ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι η υφυπουργός ζητά να δοθεί σε συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία και, μάλιστα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τη συγκεκριμένη προμήθεια καθώς με ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά έχουν ήδη εξασφαλιστεί 20.000 δωρεάν έλεγχοι από άλλη εταιρεία!


Ουσιαστικά, η υφυπουργός φέρεται να απαιτεί να δώσει το ελληνικό δημόσιο 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε μια πολυεθνική για να προμηθευτεί κάτι που ήδη έχει σε υπερεπάρκεια, και το οποίο θα χρειαστεί για 30 ημέρες ακόμα…


(απόσπασμα από http://www.iefimerida.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου