Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Ισίδωρος Κούβελος - ΕΟΕ: Όταν τα λάθη ΔΕΝ πληρώνονται!


"Τα λάθη πληρώνονται, ειδικά όταν είναι τόσο σοβαρά", δήλωσε από το Λονδίνο ο αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, Ισίδωρος Κούβελος, για την απόφαση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά στην περίπτωσή μας δεν ισχύει το "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω..."
Και βέβαια δεν ασχολούμαστε με τα "λάθη" του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου, της Siemens και όλα τα άλλα σκάνδαλα που έχουν μείνει ατιμώρητα και έχουν φέρει την Ελλάδα εδώ που την έχουν φέρει.
Ο ίδιος ο Ισίδωρος Κούβελος "ξέχασε" να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένα εκατομμύριο δολάρια, που υπήρχαν στο εξωτερικό, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του Ντόρα Μπακογιάννη δέχτηκαν την παραμικρή "τιμωρία".
Όμως ενέργειες που "δεν συνάδουν με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη", όπως αυτή της Παπαχρήστου, έχει κάνει κι ο ίδιος ο κ. Κούβελος, που παράλληλα είναι και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και εννοείται ότι πρωτοστατεί -όπως βέβαια κι η ΕΟΕ- στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Τον Απρίλιο του 2011, σε εκδήλωση για την αναβίωση των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όχι μόνο είχε προσκαλέσει την Πηγή Δεβετζή, αλλά και φωτογραφήθηκε και μαζί της, όπως δείχνει και το αδιάψευστο φωτογραφικό ντοκουμέντο.
Η... λεπτομέρεια είναι ότι έναν μήνα πριν η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 2 χρόνων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, επειδή αρνήθηκε να δώσει δείγμα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ τον Μάιο του 2009 στην Ουκρανία! Η τιμωρία μάλιστα της τριπλουνίστριας ξεκινούσε από τον Δεκέμβριο του 2010 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2012, πράγμα που σημαίνει ότι και να ήθελε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν μπορούσε κι αυτό ήταν που έβαλε τέλος στην καριέρα της.
Όμως αυτό δεν είναι και το μοναδικό ατόπημα της ΕΟΕ, που δεν συνάδει με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.
 Ο "θεματοφύλακας του Ολυμπισμού" στη Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2010 είχε εμπιστευτεί την Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια της τιμωρημένης από τη ΔΟΕ για χρήση αναβολικών, Φανής Χαλκιά. Αν αναρωτιέστε τι επιπτώσεις είχε ο υπεύθυνος για τη Λαμπαδηδρομία εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Ζαννιάς, μην έχετε την παραμικρή αυταπάτη. Η ΕΟΕ έκρινε προφανώς ότι το λάθος δεν ήταν... σοβαρό κι έτσι ο κ. Ζαννιάς δεν είχε την παραμικρή επίπτωση, όπως βέβαια κι η ίδια η Χαλκιά, που "είδε φως και μπήκε" με τη Δάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=704709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου