Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μπόνους 1.000 ευρώ στους υπάλληλους της βουλής (και λίγα είναι...)

Πρόκληση μεγατόνων από τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος στον ένα μήνα θητείας του στο Προεδρείο της Βουλής ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!

Ενέργεια που ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Ευάγγελος Μειμαράκης έχει ενημερωθεί για το θέμα και ψάχνει τρόπους για να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του.

Από την άλλη πλευρά ερωτώμενος σχετικά ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε μεν το επίδομα αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου
μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!

Υπο αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου.

Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα κουρεμένο όμως κατά 75%.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=208624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου