Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Εξυπηρέτηση fast track εις βάρος της πόλης από τον Ν. Σηφουνάκη

H γραφειοκρατία χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι κατά τη θητεία Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. Σηφουνάκη στο ΥΠΕΚΑ για να κατεδαφιστεί κάθε κανόνας στον σχεδιασμό και στην προστασία του περιβάλλοντος και σε ό,τι συνδεόταν με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Όταν όμως επρόκειτο για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, εκδηλώνονταν μια απίστευτη σβελτάδα. Π.χ. για το μαύρο πενταώροφο κτήριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού, ιδιοκτησίας «Ιεροφάντης Α.Ε.», απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Στο κτήριο έχει δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, χώρος ζωντανής μουσικής, χωρίς αυτό να επιτρέπεται από τις χρήσεις γης της περιοχής, καθώς το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκεται μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακό τμήμα του ιστορικού άξονα της οδού Πειραιώς (ΦΕΚ 510Δ/96). Στο άψε σβήσε άλλαξαν οι χρήσεις με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, παρά την αντίθεση του Δήμου Αθηναίων, και την προσθήκη "κέντρα διασκέδασης - αναψυχής".
Στις 26 Απριλίου γνωμοδότησε θετικά η εκτελεστική επιτροπή του Οργανισμού Αθήνας, όχι όμως και ομόφωνα και στις 30 του ίδιου μήνα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σημειακή τροποποίηση. Φυσικά, με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Ν. Σηφουνάκη.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=697576

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου