Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Υπουργός με… πρόστιμο από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Είναι όντως «έκπληξη» η ανάδειξη του κ. Γιώργου Βερνίκου σε υπουργικό θώκο (στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) στην κυβέρνηση συνεργασίας, που έχει πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της χώρας, αλλά και την αποστασιοποίησή της από τα κακώς κείμενα, που οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Και είναι έκπληξη διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας του Γιώργου Βερνίκου, Βερνίκος Κόττερα, απασχόλησε επί μακρόν τις Αρχές της Κεφαλαιαγοράς το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον κ. Βερνίκο, αλλά και ισοϋψούς προστίμου στον κ. Γιώργο Λεβεντάκη (στον οποίο μεταβιβάστηκε από τον κ. Βερνίκο ο έλεγχος της εταιρείας).

Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 9/12/2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτήν, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρεία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».


Σημειωτέον ότι το πρόστιμο αμφισβητείται δικαστικά από τον κ. Βερνίκο, χωρίς η υπόθεση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, να έχει τελεσιδικήσει. Δεδομένου δε ότι αφορά χρονικό διάστημα πριν από την απόκτηση της υπουργικής ιδιότητας εκ μέρους του κ. Βερνίκου, η υπόθεση θα συνεχίσει κανονικά τον δικαστικό της δρόμο, με μόνη διαφορά το γεγονός ότι ο κ. Βερνίκος φέρει πλέον και την υπουργική ιδιότητα.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/708499/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου