Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Οι συμπαραστάτες του 1ου "Gay Pride" στη Θεσσαλονίκη και φωτογραφίες από αντιδράσεις

Τελικά η Θεσσαλονίκη δεν "κοιμάται"!
"Εικαστικές παρεμβάσεις"(!) όπως φαίνεται, έγιναν στον πεζόδρομο της πλ. Αγ.Σοφίας, όπου προγραμματίζεται να γίνει σήμερα το 1ο gay pride. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα (Σάββατο πρωί).
Ως Ιστολόγιο διευκρινίζουμε ότι -αν και διαφωνούμε με το Gay Pride όπως και με κάθε προσπάθεια προβολής και προώθησης της ομοφυλοφιλίας στην Ελληνική κοινωνία- δεν μας εκφράζουν ούτε τα συνθήματα ούτε η αισθητική τους.

Υποθέτουμε ότι η επίθεση στον Δήμαρχο κ.Μπουτάρη -μέσω των υβριστικών συνθημάτων- σχετίζεται με την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και της εξέδρας στο gay pride.
Ο κ.Μπουτάρης αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία Αγίας Σοφίας πριν από μόλις ένα μήνα στην Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και μάλιστα εξήγγειλε ότι θα τους επιβληθεί και πρόστιμο!).

Θυμίζουμε τέλος ότι ο κ.Μπουτάρης ήταν ο πρώτος που ζητούσε να γίνει gay pride στη Θεσσαλονίκη (δείτε σχετικό παλιότερο βίντεο εδώ).
Πάντως όπως διαβάζουμε σε ειδησιογραφικά blogs, σήμερα θα προσέλθει για να κάνει και
χαιρετισμό!
Και κάτι ακόμη:
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο "gay pride thessaloniki", εμφανίζεται η ιστοσελίδα gaythessaloniki.com.Είναι ιδιαίτερα παράξενο η ιστοσελίδα που αφορά το 1o gay pride στη Θεσσαλονίκη να είναι γραμμένη εξ ολοκλήρου ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!!
Δείτε την ιστοσελίδα τους, μέχρι και το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι στα αγγλικά.Πολύ παράξενο ε;;!!
Τελικά δεν είναι να απορείς μήπως όλα αυτά σχεδιάζονται "αλλού";;; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου