Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ.Παπαγιάννης .

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του διαδικτυακού blog, Fimotro.

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη γιατί στο Fimotro αναρτήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, αντίγραφο επιταγής στην οποία εμφανιζόταν ότι ο κ. Βαξεβάνης έλαβε 50.000 ευρώ από την ΕΥΠ. Μετά από αυτό ο δημοσιογράφος κινήθηκε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση, καταγγέλλοντας ότι η επιταγή είναι πλαστή. Στη συνέχεια κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.


Το αντίγραφο της επιταγής και δήλωση του Κ. Μπαξεβάνη.

Το παρακράτος ξεκίνησε, αλλά με λάθος στόχο. Το blog fimotro δημοσίευσε μια απόδειξη πληρωμής 50.000 ευρώ είσπραξης από την ΕΥΠ. Δεν έχει καμία σημασία να αναφερθώ στην πλαστότητα και όλα τα συναφή. Θα ήταν τραγικό. Σημασία έχει ότι το παρακράτος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και δεν μπορεί. Τα αφήνω όλα στην κρίση σας. Όσο για αυτούς που τους έφτασε η απόδειξη στα χέρια αλλά δεν ήξεραν δήθεν (και δεν ρώταγαν κιόλας) αλλά δημοσίευσαν, θα το πω καθαρά: είναι ένα τμήμα του παρακράτους.
Κώστας Βαξεβάνης
ΥΓ Όλα αυτά μετά το HOT DOC και τις αποκαλύψεις για τις Τράπεζες.

upd:Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το πρωί ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών δεν άσκησε ποινική δίωξη.

Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ύστερα από μήνυση του, επίσης δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορεί τον Γιάννη Παπαγιάννη, ότι είναι ηθικός αυτουργός σε απειλητικό τηλεφώνημα που του έγινε από άγνωστο άτομο.

Η κατηγορία αυτή, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γ. Παπαγιάννη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, είναι απολύτως ανυπόστατη και φαιδρή, λόγω της καταγγελλόμενης ανωνυμίας του τηλεφωνήματος!.
(Δείτε εδώ την πλήρη δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου)

Τελικώς ο Γ. Παπαγιάννης παρουσιάστηκε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη, αλλά διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου