Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Ψάχνει για "ρατσιστικά εγκλήματα " ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εγρήγορση για τα ρατσιστικά εγκλήματα με διερεύνηση των υποθέσεων αυτών και άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων τα διαπράττουν ζητεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιάννης Ιωαννίδης.
Επικαλούμενος έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Ιωαννίδης τονίζει στο σχετικό έγγραφό του προς τον κ. Τέντε πως οι διώξεις που ασκούνται ετησίως για τέτοιας φύσεως εγκλήματα (για παραβίαση του Ν. 927/1979, αντιρατσιστικός νόμος) είναι ελάχιστες ενώ -όπως σημειώνει- υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία, τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον αριθμό των περιστατικών που δίνουν οι επίσημες ελληνικές αρχές και στα στοιχεία που παραθέτουν για το θέμα διεθνείς οργανισμοί και φορείς (Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Εθνική Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.λπ.).
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο γενικός γραμματέας ζητεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ενδελεχής έρευνα όταν τέτοιου είδους υποθέσεις φτάνουν στη Δικαιοσύνη και να απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος των δραστών. Διώξεις που σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία επικαλείται ο κ. Ιωαννίδης είναι ελάχιστες για τέτοιου είδους εγκλήματα, σε ετήσια βάση στην Ελλάδα.

Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο: