Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Αποκλειστικές φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την μεγαλειώδη συγκέντρωση του Βενιζέλου στο Ηράκλειο.

Μια απέραντη λαοθάλασσα από νωρίς το απόγευμα, είχε κατακλύσει τη μεγάλη Πλατεία Ελευθερίας.  Μια λαοθάλασσα, που έκαμε τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο να πει, πως από θαυμασμό και από δέος, χάνει τα λόγια του, στην πρόθεσή του να ανταποκριθεί στην ευθύνη μιας τέτοιας τιμής και υποδοχής.
Ενα απέραντο κι άπιαστο στο μάτι, πλήθος Λαού, που ξεχείλισε την Πλατεία και κάθε γωνιά και πάροδο . Χιλιάδες πράσινα λάβαρα, χιλιάδες πράσινα μπαλόνια, εκατοντάδες πλακάτ, στην έκταση αυτού του πελάγου, καλωσόριζαν τον ηγέτη .

Μέχρι και την ώρα μετά τις 8, που έφτασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δρόμοι που συγκλίνουν στην απέραντη Πλατεία εξακολουθούσαν να κατεβάζουν την πράσινη ανθρωποπλημμύρα τους, να πυκνώνουν το ειδικό βάρος της συγκέντρωσης, και να ανεβάζουν τη στάθμη του ενθουσιασμού της ανθρωποθάλασσας.
Τραγούδια, συνθήματα, λύρες, λαούτα, λαϊκό πανηγύρι μαζί και αγωνιστική εκδήλωση, με πάθος και φλόγα ψυχής, που παρέσερνε και πυρπολούσε, κι ύψωνε κύμα ακαταλάγιαστο, την ασυμβίβαστη απόφαση, ενός ολόκληρου Λαού νʼ αλλάξει επι τέλους τις δομές της ζωής του.
(το κείμενο ,με μικρές αλλαγές , από την εφημ.Πατρίς 10/1981)


upd : Μια νέα φωτογραφία ντοκουμέντο από την λαοθάλασσα του Ηρακλείου από το olympia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου