Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Με τροπολογία-σκάνδαλο χαρίζονται τα χρέη των κομμάτων.

Σύμφωνα με δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία-σκάνδαλο, από κοινού διά των γραμματέων τους, με την οποία χαρίζονται τα περισσότερα από τα χρέη τους στις τράπεζες (και κατά βάση στην κρατική Αγροτική), τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία...

upd:Απεσύρθη η τροπολογία που κατέθεσαν οι γραμματείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Μιχάλης Καρχιμάκης και Ανδρέας Λυκουρέντζος αντίστοιχα, και η οποία επιχειρούσε να φέρει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων καθώς χαρακτηρίστηκε ως εκπρόθεσμη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ανησύχησε περισσότερα τα επιτελεία των δύο κομμάτων ήταν ότι θα ζητούταν ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη και υπήρχε κίνδυνος να καταψηφιστεί!

Να σημειωθεί ότι εάν καταψηφιζόταν, τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έχαναν το «δικαίωμα» να νομοθετήσουν για τις οφειλές τους προς τις τράπεζες.

Υπο αυτά τα δεδομένα, αρχικά τα δύο κόμματα διέρρεαν ότι θα αποσύρουν από την τροπολογία την «προκλητική» πρόταση για διαγραφή των συσσωρευμένων τόκων αλλά θα διατηρούσαν το χαμηλό επιτόκιο του 4%.

Όταν όμως διαπίστωσαν ότι δεν κάμφθηκαν οι ενστάσεις, απέσυραν όλη την τροπολογία προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα να την επαναφέρουν στο μέλλον, υπο ...ευνοϊκότερες συνθήκες.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου