Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Καταγγελία εναντίον του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το έλλειμμα του 2009, ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου έστειλε ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, που μιλούσε για δυστοκία στη συνεργασία του με τα μέλη του Δ.Σ. και ζητούσε από τον Πόλ Τόμσεν να μεσολαβήσει για να αλλάξει ο νόμος που διέπει την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και να προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις εστιάζοντας στο ρόλο του προέδρου.

Στο mail φέρεται να γράφεται: «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο.»

Ο κ. Κουρουπλής μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του κ. Γεωργίου λέγοντας: «επειδή τον κ. Γεωργίου τον διόρισε η Ελληνική Βουλή και όχι ο κ. Τόμσεν, επειδή είναι δημόσιος λειτουργός της Ελλάδας και όχι της Τρόικας, ζητώ να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να απομακρυνθεί τώρα από Επικεφαλής της Αρχής».
Ο κ. Γεωργίου να απαντήσει λέγοντας πως «πρόκειται για προϊόν υποκλοπής» και ως εκ τούτου, δεν σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου