Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κλάααμα οι εφημερίδες.Η τρόικα επιμένει στην κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών.

Η κυβέρνηση κάνει το κορόιδο αλλά η τρόικα επιμένει.

Στο  νέο μνημόνιο ζητάνε κάτι που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί από το πρώτο μνημόνιο αλλά συνεχώς το ανέβαλε:

Ψήφιση νομοθεσίας η οποία θα καταργεί την απαίτηση να δημοσιεύονται στις εφημερίδες οι ισολογισμοί όσων εταιρειών έχουν δική τους ιστοσελίδα και είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (τέλη-Μαρτίου) .

Τι σημαίνει αυτό;
(αντιγράφω από sofokleousin.gr 26/10/11)

Η ετήσια δαπάνη για τη δημοσίευση ισολογισμών υπολογίζεται σε 38 εκ. ευρώ. Εξ αυτών τα 22 εκ. ευρώ πηγαίνουν σε οικονομικές εφημερίδες και τα υπόλοιπα σε πολιτικές. Επιπλέον 4 εκ. ευρώ δαπανώνται ετησίως για δημοσιεύσεις σε περιφερειακά έντυπα και για μη υποχρεωτικές καταχωρήσεις.
Αυτή είναι η βασική πηγή εσόδων για τις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες, για τουλάχιστον 6 ημερήσιες πανελλαδικής κυκλοφορίας και για πολλές τοπικές.Με την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης θα οδηγηθούν λοιπόν σε "λουκέτο" οι οικονομικές εφημερίδες "Εξπρές", "Κέρδος", "Ημερησία" του ομίλου Μπόμπολα (Πήγασος) και "Χρηματιστήριο".
Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση θα βρεθεί και η "Ναυτεμπορική", αλλά ίσως μπορέσει να επιβιώσει με δραστικές περικοπές, βασιζόμενη στο επιτυχημένο site που έχει δημιουργήσει.
Οι πολιτικές εφημερίδες που εξαρτούν την επιβίωση τους από τα έσοδα δημοσίευσης ισολογισμών είναι η "Εστία", η "Αυγή", η "Βραδυνή", η "Νίκη", ο "Λόγος" και - σε μικρότερο βαθμό - ο "Αδέσμευτος Τύπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου