Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τι έγραφε ( πριν λίγες ημέρες) ο Ριζοσπάστης για το άρθρο 99

Η είδηση κυκλοφορεί από το απόγευμα:

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Όμως το "περίφημο άρθρο 99" το χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες ..."για να σωθούν από τα χρέη τους προς το δημόσιο και κυρίως προς "τους εργαζόμενους".

Ποιός τα λέει αυτά;
O Ριζοσπάστης στις 16/12/2011
Διαβάστε

[ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ συνεχίζεται! Κατέθεσαν - λέει - Ερώτηση στη Βουλή 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, για το περίφημο άρθρο 99!
Καταγγέλλουν ότι το χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες όχι για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά να γλιτώνουν από χρέη στο Δημόσιο (και κυρίως από τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους θα λέγαμε εμείς).
Καλά όλα αυτά, υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Πως ...όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει το νομοθετικό πλαίσιο για το άρθρο 99 όπως και όλο το «πακέτο» του πτωχευτικού κώδικα.
Ολα αυτά, δηλαδή, που παρέχουν ένα άνετο ... «μαξιλάρι», ώστε να πέφτουν στα μαλακά οι επιχειρηματίες που αρπάζουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, για να αφήσουν στη συνέχεια απλήρωτους εργαζόμενους και φέσια.]

5 σχόλια:

  1. το προβλημα που ειναι? στο αρθρο 99 η στην εφαρμογη του? μηπωσ νομιζει καπιος οτι το κκε θα βγαλει τα λεφτα στην ελβετια? ας διαβσουν το αρθρο 99 πρωτα ωσοι κανουν κριτικη και τα ξαναλεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες. Την κριτική δεν την έκανα εγώ αλλά ο Ριζοσπάστης...
      Αν η Τυποεκδοτική δεν αφήσει "απλήρωτους εργαζόμενους και φέσια"
      όπως λέει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, μπράβο της.

      Και σίγουρα το ΚΚΕ δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ ότι ΕΒΓΑΛΕ λεφτά σε ξένη χώρα ( αντίθετα έχει κατηγορηθεί ότι ΕΦΕΡΕ λεφτά από ξένη χώρα... )

      Διαγραφή
  2. KATARXHN EXEI APLIROTOYS ERGAZOMENOYS AFTI TI STGMI 4-5 MINES KAI APOLIMENOYS ME TO NEO NOMO PERI APOLISEON. MPIKE KAI STO ARTHRO 99 KAI PIOS MAS LEEI OTI OI ERGAZOMENIN PREPEI NA EINE ISIXI AFOY OTI ANTILAIKO XRISIMOPOIHTE APO TIS EPIXIRISIS TOY KKE? KALI KAI TO KOSMO TIS NA KLISI TAFTIA TOY STIS <> POY THA DEXTI TO KKE, KAI PERA BREXEI, SAN ERESI THRISKEFTIKI LITOYRGI <>-<> STIN PROKIMENI PERIPTOSI <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Laikismos kai sto ''kolotoubes'' ??
    Δεν θελω να συνηγορησω υπερ των αριστερων Ο.Φ.Α. αλλα δεν μπορει το ενα μαγαζι να ειναι καπιταλιστικο και το διπλανο αριστεριστικο.
    Η ιδια η ΓΓ του κομματος προπαγανδιζει οτι δεν μπορει τα μεσα του κομματος να ακολουθουν αλλο επιχειρισιακο μοντελο απο αυτο της αγορας. (εχει ενα ποντο, δεν νομιζω κανενας εργαζομενος στις κομματικες επιχειρησεις να δεχοταν για αμοιβη ρουβλια ή κουπονια σισσιτιου...
    Σε νεοτερες αφηγησεις της η αριστερα λεει οτι ο κομμουνισμος πρεπει να ειναι οχι απλα τοπικος, αλλα παγκοσμιος για να λειτουργησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Ειλικρινά δεν κατάλαβα πού είναι ο "λαικισμός".
    Εξάλλου να λαικίσω, για ποιον σκοπό;τι να κερδίσω;Μερικά κλικ παραπάνω; Αστείο.(αν ήθελα έβαζα και εγώ το "διαβάστε περισσότερα" και θα τα πολλαπλασίαζα...)
    Το blog το διατηρώ για προσωπική μου εκτόνωση και ικανοποίηση και για κανέναν π@@@@@...
    Οπότε μπορείς άνετα να με κατηγορήσεις για λάθος.Το συζητάω...
    2) Με το ΚΚΕ είμαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ αλλά ποτέ δεν είπα ότι είναι Όπου Φυσά ο Ανεμος.
    3) Βεβαίως κανείς εργαζόμενος δεν θα έπαιρνε "ρούβλια ή κουπόνια" (ακραίο επιχείρημα) αλλά σε κάπως,βρε αδερφέ, ...διαφορετική αντιμετώπιση δεν θα έλεγε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή