Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αν είναι δυνατόν!!! Ξεφτίλα!!! Επίσκεψη της τρόικας στην Ευελπίδων!!!

Στατιστικά στοιχεία για τους ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης ζήτησε η τρόικα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην Ευελπίδων.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου κ. Νικολόπουλο και εκπροσώπους της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών.
Κατά την επίσκεψή τους ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εγκαταστάσεις της μηχανοργάνωσης του Πρωτοδικείου. Οι αρμόδιοι τους ανέφεραν ότι η εγκατάσταση που λειτουργεί είναι αυτή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά στις 16 Σεπτεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ζήτησαν κι επισκέφτηκαν το πιλοτικό σύστημα και συνομίλησαν με δικαστικούς υπαλλήλους.
Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε στο κλιμάκιο της τρόικας ότι η ποιότητα της απονομής της δικαιοσύνης είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, ρίχνοντας τις ευθύνες των καθυστερήσεων στην ελλειπή υποδομή και όχι στους Έλληνες δικαστές.
enet.gr

Πάλι ψέματα βρε Βενιζέλο!!!

Είναι φανερός και γνωστός ο εγωισμός του κ.Βενιζέλου. Ποτέ δεν φταίει αυτός. Πάντα προσπαθεί ,χρησιμοποιώντας ψέματα, να αποδείξει ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι φταίνε που ...δεν κατάλαβαν.
Έτσι κάνει και με το θέμα των αποδείξεων. Προσπαθεί με ανακοινώσεις να πείσει ότι ποτέ δεν είπε πως το μέτρο των αποδείξεων θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2011.
Η σημερινή του ανακοίνωση.



Διαβάστε τώρα και το σημείο της συνέντευξης (27/9/2011) που αναφέρεται στο θέμα των αποδείξεων.
(για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις είναι ολόκληρη η απάντηση)






Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η απόβαση στην Λήμνο δυνάμεων του ΝΑΤΟ (σε video game) ερώτηση στην βουλή

Πρόκειται για το παιχνίδι ARMA III (ARMA 3) που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.
Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αποβιβάζεται σε ένα νησί της Μεσογείου, το οποίο δεν κατονομάζεται αλλά παρουσιάζεται. Πρόκειται για τη Λήμνο, στην οποία η ομάδα των ειδικών δυνάμεων, στην προσπάθειά της να φέρει σε πέρας την αποστολή, «θα αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου».

Η "απόβαση" στο χωριό Καμίνια της Λήμνου


 Αποσπάσματα από την ερώτηση στην βουλή από την ερώτηση του Σπύρου Γαληνού:

 Πρόσφατα εμφανίστηκε το ηλεκτρονικό πολεμικό παίγνιο (videogame) με την επωνυμία «Arma 3» της εταιρίας Bohemia Interactive το οποίο αφορά στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξελίσσονται στην νήσο Λήμνο. Το παίγνιο χαρακτηρίζεται από υψηλή ευκρίνεια και καταγράφει περιοχές του νησιού. Όπως είναι φυσικό το γεγονός ότι ένα πολεμικό παίγνιο διαδραματίζεται στην Λήμνο έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση στους κατοίκους του νησιού. Ο παίκτης καλείται να εμπλακεί σε εικονικές μάχες στην Λήμνο, και το πανέμορφο και ειρηνικό νησί του Αιγαίου εμφανίζεται ως ένας γκρίζος και μίζερος τόπος σύγκρουσης. Επιπροσθέτως το γεγονός ότι ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος συνδέεται με καταστάσεις πολέμου παράγει αρνητικούς συνειρμούς που λειτουργούν αποδομητικά για την εικόνα της Λήμνου.

Γκάφα του γραφείου τύπου του Βενιζέλου αποκαλύπτει την τεταμένη σχέση του με τον Οικονόμου


Δε μαζεύεται το χάος στην κυβέρνηση και οι γκάφες έρχονται η μία πάνω στην άλλη. Διαβάστε το επόμενο για να καταλάβετε:
Το γραφείο του τύπου του Βενιζέλου έστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ένα δελτίο τύπου που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Όμως, από προφανές λάθος, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου εστάλη και το ακόλουθο μήνυμα στους συντάκτες:

«Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους.
Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ?»
Αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού κ.Βεργίτσης ο οποίος και παραιτήθηκε.
http://www.antinews.gr/2011/09/29/124863

Λάθος στο όνομα του εκπροσώπου

Ψάχνοντας για κάποιο αρχείο έπεσα σε αυτό το παραπεταμένο απόκομμα στον υπολογιστή ...

Δέν μπορεί πάντως να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν προέβλεψε το μέλλον.

Ένα μικρό λαθάκι έκανε και αυτό στο όνομα του περιοδεύοντος εκπροσώπου, αλλά δικαιολογείται.

Πώς να τον δεί κάτω από την μύτη του ;;;

Το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να μετατάσονται σε όλα τα υπουργεία σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.

Όλο το νέο βαθμολόγιο εδώ

Μερικά σχόλια στην ...πολύ περίεργη ανακοίνωση Βενιζέλου

Η ανακοίνωση του υπ.Οικονομικών είναι εδώ (...η μισή. Ούτε μια ολόκληρη ανακοίνωση δεν μπορούν να βάλουν...)

Αφού πρώτα απορεί πώς η κοινωνία και τα ΜΜΕ δεν δάκρυσαν από χαρά με την βλακεία που ανακοίνωσε με τις αποδείξεις (και που ο ίδιος απέσυρε)...
«Έχει  πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.

...προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέτρο είναι αποτέλεσμα ερευνών (και όχι γραμμένο στο πόδι υπό καθεστώς πανικού)...
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.

...συνεχίζει το παραλήρημα με ιδέες που ούτε στα σκληρότερα απολυταρχικά καθεστώτα εφαρμόστηκαν...
Η ρύθμιση  του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.

...και συνεχίζει...
Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).

...και τελειώνει ως άξιο τέκνο της νέας τάξης
Αυτός ο  απλός κανόνας, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο  άγρια αδικία που υπάρχει στη  χώρα μας  σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Ή κάτι ετοιμάζει ο τύπος ή είναι έτοιμος για το ψυχιατρείο...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Ξεβρακώθηκε " ο Βενιζέλος

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο μέτρο συλλογής των αποδείξεων και πολύ περισσότερο η αναδρομικότητα του μέτρου ακόμα και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας κατάλαβε ότι είναι άδικο, παράνομο, αντισυνταγματικό και ήταν παράλογο να εφαρμοστεί τουλάχιστον φέτος.
Ο "ευφυής" συνταγματολόγος χρειάστηκε τρεις ημέρες να το καταλάβει...
Έτσι , τελικά (;)  ΔΕΝ θα εφαρμοστεί από φέτος αλλά για τα εισοδήματα του 2012.

Με τέτοιες δηλώσεις έκλεψαν την ψήφο των Ελλήνων...

Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι κοινωνικά και φορολογικά άδικο, γιατί κατηγορεί συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πράξη για φοροδιαφυγή. Και βέβαια, είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιαναπτυξιακό, γιατί σε μια περίοδο όπου η οικονομία βρίσκεται σε κρίση, πρέπει να προσθέτεις στην οικονομία, όχι να αφαιρείς. Πρέπει να στηρίζεις το εισόδημα και την οικονομική δραστηριότητα, όχι να στραγγαλίζεις την κατανάλωση με φορολογικά μέτρα όπως αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει, με αίσθημα ευθύνης, ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις επόμενες εκλογές, θα αποσύρει αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο. Θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, το οποίο κατήργησε αυτή η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό, γιατί δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη η ποινικοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να φορολογούνται εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να επιβάλεται ένας κεφαλικός φόρος 10% σε όλους.

Γ.Παπακωνσταντίνου 10/9/2008

Κρίμα που άλλαξε ο υπ.Οικονομικών. Ο Παπακωνσταντίνου είχε έτοιμη την λύση...

Γ.Παπακωνσταντίνου :10/9/2008

Η τεράστια Φοροδιαφυγή 200 μεγάλων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ επιχειρήσεων θα μπορούσε να είναι η ΚΥΡΙΑ πηγή εσόδων (4 δις ) που χρειάζεται η Κυβέρνηση αντί να τσεκουρώνει τους μέσους και χαμηλά αμοιβόμενους πολίτες.

Νέα αφαίμαξη μέσω αποδείξεων

ΣΤΟ «φούσκωμα» των αποδείξεων κατέληξε το οικονομικό επιτελείο! Με τις φορολογικές δηλώσεις του επόμενου έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν ακόμη και πάνω από το 50% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις, όπως αποκάλυψε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ειδάλλως θα πληρώνουν ποινή φόρου 10%. Από τα φετινά εισοδήματα επίσης θα ισχύει το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που επιβαρύνει με φόρο ακόμη και όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ. Μείωση αφορολογήτου προβλέπεται για αναπήρους, πολυτέκνους, κάτω των 30 ετών και άνω των 65. Η επιβάρυνση φόρου 300 ευρώ από τη νέα μείωση του αφορολογήτου θα παρακρατηθεί πιθανότατα στο τελευταίο δίμηνο του έτους. Επίσης καταργούνται οι φοροαπαλλαγές.
enet.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παράνομη η εργασιακή εφεδρεία

(από συνέντευξη του  καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Αρι Καζάκου, σε συνέντευξή του στην «Ε». )

Η εργασιακή εφεδρεία ισοδυναμεί με αργή απόλυση που κρατάει ένα χρόνο, είναι απόλυση με «φερετζέ». Ο ουσιαστικός λόγος που είναι παράνομη είναι ότι οι απολύσεις αυτές γίνονται χωρίς τις εγγυήσεις του δικαίου των απολύσεων, διότι η θέση σε εφεδρεία δεν συνδέεται με την καταβολή αποζημίωσης. Ομως δεν τηρείται ούτε καν η τυπική νομιμότητα. Διότι σε ένα πλήθος Οργανισμών ζητείται να καταρτίσουν καταστάσεις με προσωπικό που θα τεθεί σε εφεδρεία, ανεξάρτητα αν το προσωπικό τους αυτό είναι πλεονάζον ή όχι.
Ο νόμος είναι σαφής: Μόνο όταν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό είναι υποχρεωμένος ο φορέας να καταρτίσει καταστάσεις, στις οποίες θα γράψει τους πλεονάζοντες. Εδώ, όμως, υπάρχει μια εντολή του γενικού γραμματέα των ΔΕΚΟ προς όλους τους φορείς να γράψουν καταστάσεις και να τοποθετήσουν το 10% του προσωπικού τους. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα για παραβίαση κι αυτής της τυπικής νομιμότητας είναι η ΚΑΘ Α.Ε. Είναι ανώνυμη εταιρεία, υπάγεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχει 40 οργανικές θέσεις, εκ των οποίων είναι καλυμμένες μόνον οι 20 και ζητάνε το 10% (2 άτομα) σε εφεδρεία. Και η εντολή είναι παράνομη, αλλά και τυχόν συμμόρφωση του φορέα θα είναι συμμόρφωση με μία παράνομη εντολή, η οποία δεν δημιουργεί δέσμευση, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει και ευθύνες τόσο για το νομικό πρόσωπο όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που θα πάρουν αυτή την απόφαση.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Έρχεται μείωση μισθών 20%

Μείωση μισθών έως 20% θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου σε εργαζομένους στο Δημόσιο, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε στα μέλη Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι Τούρκοι προκαλούν: Έρευνες σε ΟΛΗ την βόρεια ακτογραμμή της Κύπρου.

Ολόκληρη τη βόρεια ακτογραμμή της Κύπρου (κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών) περιλαμβάνει η συμφωνία της Τουρκίας με το ψευδοκράτος για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Τ/Κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Η συμφωνία καλύπτει ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα μέχρι την άλλη άκρη, δηλαδή το ακρωτήρι του Ακάμα.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Η «φούσκα» της Ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (Μάιος 2011), τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται σε 253,19 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 116,22 δισ. αφορούν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών, τα 16,03 δισ. δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών και ατομικών - αγροτικών επιχειρήσεων και 120,93 δισ. ευρώ υποχρεώσεις επιχειρήσεων.
Μεταχρονολογημένες επιταγές αξίας 80 δις ,αλλάζοντας χέρια πέντε φορές κατά μέσο όρο έχουν δημιουργήσει μια «φούσκα» 400 δις.

Στο εσωτερικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων προστίθενται και οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν εντός του έτους, οι οποίοι σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του μεσοπρόθεσμου φτάνουν τα 5,4 δισ. ευρώ για το 2011.
(στοιχεία από Ελευθεροτυπία)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γκάφα στο δελτίο ειδήσεων του MEGA

Η έγκυρη ενημέρωση των «κορυφαίων» δελτίων ειδήσεων της χώρας: Πριν από λίγο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA προβλήθηκε το video του Kozanimedia (φυσικά χωρίς αναφορά στην πηγή και εκεί) με το περιστατικό του ενός νεαρού που αποδοκίμασε στα Κοίλα και στα εγκαίνια της Έκθεσης τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, και στο σπικάζ ειπώθηκε πως «αποδοκιμάστηκε έντονα ο Π. Κουκουλόπουλος στην…Πτολεμαϊδα και σε εκδήλωση των Θρακιωτών»!!!
Και, όμως, συνέβη! Έστω και αν πέρασαν πολλές εβδομάδες από εκείνη την εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Εορδαίας. Ίσως επειδή ήταν Κυριακή και η σωστή ενημέρωση στο «Μεγάλο Κανάλι» είχε…ρεπό!
http://kozanimedia.gr/archives/29237

Nέο δημοσίευμα για τις προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας-Καταγγελίες για μέλη Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Υστερα από πλήθος καταγγελιών περί απόπειρας διορισμού «ημετέρων» και ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής (οι εξεταζόμενοι διαγωνίστηκαν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους) κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε φτάσει και στ’ αφτιά των αρμοδίων της Τρόικας, ο διαγωνισμός, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας, τελικά ακυρώνεται. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσουν τα προγράμματα για τα οποία θα γίνονταν οι προσλήψεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου (4/6/2011) ο Θ. Πάγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πρώτους 135 οργανισμούς που θα καταργούνταν ή θα συγχωνεύονταν. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το «Ινστιτούτο Νεολαίας» που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Ενα μήνα μετά ((4/7/2011) το υπό κατάργηση «Ινστιτούτο Νεολαίας» προκήρυξε 150 νέες προσλήψεις για «τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Με αυτήν ζητούνταν απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και λυκείου έως 45 ετών.
Τι δουλειά θα έκαναν οι προσληφθέντες; Σύμφωνα με την περιγραφή του Ινστιτούτου, θα παρείχαν πληροφορίες σε νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σχετικά με το πλαίσιο που αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Επίσης, θα στελέχωναν γραφεία επαφής με το κοινό και θα σχεδίαζαν εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουλίου και για τις 150 θέσεις το Ινστιτούτο δέχθηκε 4.369 αιτήσεις. Οι υποψήφιοι πέρασαν από ηλεκτρονική δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, η οποία έγινε από τον υπολογιστή του σπιτιού τους! Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της δοκιμασίας θα περνούσαν από προφορική συνέντευξη με τη οποία θα γινόταν και η τελική επιλογή. Οι διαδικασίες αυτές όμως θεωρήθηκαν αδιαφανείς από πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι υπέβαλαν ενστάσεις και κατήγγειλαν τον διαγωνισμό.
Ένα από τα άτομα που πήρε μέρος στον διαγωνισμό και δεν πέρασε, μίλησε στην »Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». »Οι ερωτήσεις ήταν παντελώς άσχετες με το αντικείμενο, αφορούσαν μαθηματικά, τριγωνομετρία κ.ά., ενώ ο καθένας μπορούσε να έχει δίπλα του καθηγητές, βιβλία, βοηθήματα και οποιονδήποτε ήθελε για να τον βοηθήσει, καθώς απαντούσε από το σπίτι. Η εξέταση παρότι κρατούσε μόνο 35 λεπτά από την ώρα που ξεκινούσες, έδινε τη δυνατότητα να εξεταστείς όποτε ήθελες μέσα σε ένα τρίωρο, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να δώσει τα θέματα σε έναν φίλο ή συγγενή του και αυτός να μπει στο σύστημα προετοιμασμένος».
Ισχυρίζεται ακόμη ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες υπάρχουν πολλά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αλλά και γιοι και κόρες συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος. Καταγγέλλει μάλιστα ότι οι τρεις επιτυχόντες του νομού Κοζάνης (εκλογική περιφέρεια της υπουργού) ανήκουν και οι τρεις στο ΠΑΣΟΚ.
Ο νομικός σύμβουλος του «Ινστιτούτου Νεολαίας» όταν ρωτήθηκε γιατί προκήρυξαν προσλήψεις αφού το Ινστιτούτο θα καταργούνταν, απάντησε ότι «οποιοδήποτε έργο ήταν σε εξέλιξη, θα το συνέχιζε ο φορέας που θα υποκαθιστούσε το Ινστιτούτο, όπως και τα υπόλοιπα που τρέχουν ήδη».
www.newsit.gr

Βενιζέλος 4/9/2011 : "Η τρόικα θα επιστρέψει σε 10 ημέρες "...

Ευ.Βενιζέλος Κυριακή 4/9/2011
Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή (2/9/2011), προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, ως μέθοδος εργασίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε πληρέστερη εικόνα, όχι μόνο ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και ως προς το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

Βουλγαράκης στο Facebook για Γ.Λούλη


Έριξε αυγό σε υφυπουργό στο Ρέθυμνο

Ένα αυγό πέταξε στην πλάτη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα νεαρή σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο.
Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά του υφυπουργού.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Από πλευράς του υφυπουργού δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως δικογραφία ενώ κινήθηκε και η διαδικασία του αυτόφωρου.
tanea.gr

Τα κοράκια σχεδιάζουν: :" Όλα σε ιδιώτες για να σωθείτε." (η Ακρόπολη την γλυτώνει...προς το παρόν)


Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά".


Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δις ευρώ. Προτείνει να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.


Το δημοσίευμα της Wiwo αναφέρει ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Sky News: Οι υπουργοί του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία


Ενημέρωση (22.30) : (Πρώτο Θέμα) Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.

Όπως αναφέρει, η ελληνική χρεοκοπία -τον τύπο της οποίας δεν διευκρινίζει- προσδιορίζεται χρονικά για μετά τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμα και μετά τη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπουργών του G20 πέφτει τώρα στην προετοιμασία των οικονομιών για την ελληνική χρεοκοπία, καθώς και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως υπογραμμίζει, τα κονδύλια χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι επαρκή για όλο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη και πώς δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ' αυτού, σύμφωνα με το κλίμα που μεταδίδεται από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι πέντε πληγές της πρωτεύουσας (Σκηνικό εγκατάλειψης )

Ναρκωτικά, πορνεία, παραεμπόριο και ληστείες έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Πληθαίνουν τα λουκέτα σε ξενοδοχεία και καταστήματα. "Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί", καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες .
΄




Πορνεία: Εξαπλώνονται οι πιάτσες της πορνείας στο κέντρο. Οι Νιγηριανοί διεκδικούν τον ρόλο του προστάτη στις Αφρικανές, ενώ "μερίδιο" της πίτας από το εμπόριο λευκής σαρκός λέγεται πως έχουν Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ελληνες.
Διακίνηση ναρκωτικών: Η διακίνηση της πρέζας και της κόκας γίνεται μέρα μεσημέρι στην Αθήνα. Διακινητές είναι κυρίως Σομαλοί, σε δρόμους και στενά γύρω από την πλ. Ομονοίας, την Καραϊσκάκη κ.α. Πίσω τους, λέγεται πως κρύβονται άλλα, πιο σκληρά κυκλώματα, όπως Γεωργιανοί, Αλβανοί, Αφγανοί και Ελληνες.
Χρήση ναρκωτικών: Σε δημόσια θέα δεκάδες τοξικομανείς παίρνουν τη δόση τους καθημερινά. Η οδός Τοσίτσα, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έχει μετατραπεί σε... κατασκήνωση τοξικομανών, ενώ δημόσια χρήση γίνεται σε αρκετούς δρόμους του κέντρου.
Παραεμπόριο: Το παραεμπόριο μπορεί να έφυγε από τη βιτρίνα της Ερμού, αλλά μεταφέρθηκε, όπως λένε έμποροι της Αθήνας, σε παρόδους της και στο Μοναστηράκι μέχρι την Πειραιώς. Συνεχίζεται επίσης σε πολλά άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου.
Κλοπές και ληστείες: Διάφορες συμμορίες, όπως Αλγερινοί, Μαροκινοί κ.ά., λυμαίνονται όλη την ευρύτερη περιοχή του κέντρου κλέβοντας αυτοκίνητα, περαστικούς, τουρίστες, καταστήματα κλπ. Δουλεύουν συνήθως σε ομάδες και η δράση τους εντείνεται το πρωί από τις 5.00 μέχρι τις 9.00 και τα βράδια από τις 20.00.
ethnos.gr

"Διάγγελμα προς τους Κρήτες" (1941)....να γιατί όταν μιλάνε καταλαβαίνεις οτι έχουμε πάλι Κατοχή!

(Από το διάγγελμα του κατοχικού υπουργού Λογοθετόπουλου προς τους Κρητικούς για να παραδώσουν τα όπλα)
".....Εξουσιοδοτημένος από μέρους της Κυβερνήσεως, απευθύνομαι, προς την εγνωσμένην ιστορικήν φιλοτιμίαν σας εν ονόματι της ιεράς ιδέας της Πατρίδος μας Ελλάδος και σας εξορκίζω να σπεύσητε να καταθέσητε τα όπλα και να επιδοθήτε ως νομοταγείς πολίται εις τα παραγαγωγικά έργα της ειρήνης, εμπιστευόμενοι εν λευκώ εις την βαθείαν δικαιοκρισίαν και την αγαθήν πρόθεσιν των Στρατιωτικών Δυνάμεων κατοχής.
.....Ο πόλεμος δια την  Ελλάδα ετελείωσε. Δεν είναι ώρα να συζητήσωμεν αναλυτικώτερον επί του σημείου αυτού. Το προέχον είναι να ηρεμήσητε σεις και τα σπίτια σας και να ξαναβρήτε την ποθητή γαλήνη, προσαρμοζόμενοι εις την επιβαλλομένην στοιχειώδη λογικήν της πραγματικότητος.......
Μη παρασύρεσθε από παράλογον φανατισμόν προπαγάνδας, μην αφήνετε εαυτούς και τους γνωστούς σας και τους οικείους σας να πίπτουν θύματα συνθημάτων τεχνητών και ξένων προς το αληθές συμφέρον μας, διότι..................................

.................................. εις την ουσίαν δια της στάσεως αυτής επιφέρετε αποτέλεσμα όλως αντίθετον προς το επιδιωκόμενον.
Βεβαιωθήτε προ παντός ότι η σημερινή κατοχή είνε εντελώς πρόσκαιρος, υπαγορευθείσα αποκλειστικώς και μόνον εκ λόγων πολεμικής σκοπιμότητος. Η εθνική μας ελευθερία, ην μετά τόσους αγώνας ανεκτήσατε, δεν κινδυνεύει ουδέ κατά το ελάχιστον. Πρέπει να έχετε υπʼόψιν σας ότι μετά το πέρας του πολέμου θέλει επικράτηση δικαιοσύνη μεταξύ των Λαών και εις την διαμόρφωσιν της νέας Ευρώπης τα δικαιώματά σας θα διατηρηθούν αμείωτα.......
.....Καλείσθε να προσφέρετε την υψίστην των υπηρεσιών, υποβοηθούντες οι ίδιοι τας Στρατιωτικάς Αρχάς Κατοχής
εις το έργον των υπέρ της αποκαταστάσεως της ησυχίας ανάμεσον της ζωής μας και ενισχύοντες ούτω την Κυβέρνησιν εις τον αδυσώπητον καθημερινόν αγώνα της δια την συντήρησιν μιας καταστάσεως πραγμάτων, η οποία να επιτρέπη τας ελπίδας επί του δυσχερούς παρόντος και του καλυτέρου μας μέλλοντος....."  Πηγή κειμένου: Πατρις, Πηγή φωτό: Stavrovelonia


....οτι κι αν λένε  οι κυβερνώντες μας ο τόνος και η ψυχολογική χροιά των λόγων τους καθώς και το περιεχόμενο των παραινέσεων τους με τα "ευτυχώς που υπάρχει η Τρόικα", "τα μέτρα είναι πρόσκαιρα", "να προσαρμοσθούμε στη λογική της πραγματικότητας" και "να μην παρασυρόμαστε απο συνθήματα και στάσεις  αντίθετα προς το αληθινό συμφέρον μας" επιβεβαιώνουν και ως  ιστορική αναλογία  το προφανες: η χώρα είναι υπο  ΚΑΤΟΧΗ!
Και ο δοσίλογος Λογοθετόπουλος θα μπορούσε άνετα να είναι ξανά υπουργός της ΔΝΤ-κυβέρνησης! 

Παρά τις ...δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ τελικά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Διαβάστε τι έλεγαν για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε (προσέξτε : KAI ΜΕΤΑ τις εκλογές...)

Γ.Παπανδρέου Ιωάννινα 8/3 2009
Και την Ήπειρο, θα την κάνουμε πρωτοπόρα στην Πράσινη Ανάπτυξη. Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» -ένα παράδειγμα- είναι δημιούργημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, του καθημερινού τους μόχθου για την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας και, είναι απαράδεκτο, σήμερα που το εισόδημά τους καταρρέει, η βιομηχανία να στηρίζει με τα κέρδη της το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας, τα προνόμια των μεγαλοστελεχών της.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι τα κέρδη της επιχείρησης θα παραμένουν στην Ήπειρο και τους παραγωγούς. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, η Ελλάδα ολόκληρη, δεν έχει, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε πολιτική.
.........................................................................................................................................

Ευ.Αργύρης Αντιπρόεδρος βουλής  16/7/2010
«Οπως δεν πωλείται η Ακρόπολη, έτσι δεν πωλείται και η “Δωδώνη” στην Ηπειρο»

..........................................................................................................................................


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ  26/9/2010
Η Δωδώνη είναι η Ακρόπολη της Ηπείρου, όπως είπε και ο Βαγγέλης Αργύρης στη Βουλή. Η Δωδώνη δεν πωλείται. Η Δωδώνη ανήκει στην Ήπειρο και στους ανθρώπους της.
...........................................................................................................................................

Γ.Παπανδρέου  4/11/2010
Με σήμα κατατεθέν την αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που αποτελεί διαχρονικά το σήμα κατατεθέν της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας και εν γένει ολόκληρης της Ηπείρου και ένα υπόδειγμα επιτυχημένου συνεταιριστικο-αγροτικού μοντέλου, το οποίο όχι μόνο πέτυχε αλλά πρωταγωνιστεί με τα αγνά και ποιοτικά του προϊόντα στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
............................................................................................................................................

...αλλά τελικά:
Η «Δωδώνη» είναι και επίσημα πλέον προς πώληση. Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές της, τοποθετώντας άμεσα σύμβουλο προκειμένου να προετοιμάσει την όλη διαδικασία, η οποία θα καταλήξει σε διεθνή διαγωνισμό.

                                        Ψ Ε Υ Τ Ε Σ  

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για την Eμπορική από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας

Τη διαγραφή των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε η αυτόκλητη καθολική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Η Εμπορική Τράπεζα είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο στις 8 Απριλίου 1909.

ΣτΕ: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να κόψει το ρεύμα ούτε να εισπράξει φόρους

Οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, όπως η ΔΕΗ και οι ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας, δεν μπορούν να εισπράξουν φόρους και να διακόψουν την παροχή ρεύματος, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στη Βουλή ότι με το χαράτσι παραβιάζονται δύο κοινοτικές Οδηγίες.
Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που δημιουργεί νομολογία, έχει ως αποτέλεσμα ότι η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν. Πρόκειται για την απόφαση 1934/1998 όπου τονίζεται ότι αστυνομική εξουσία δεν μπορούν να ασκούν οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, καθώς αυτή ασκείται αποκλειστικά από το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η απόφαση 1934/1998 αφορούσε τις ιδιωτικές εταιρείες που ήλεγχαν την στάθμευση στον Δήμο Αθηναίων και επέβαλλαν πρόστιμα στους ιδιώτες αυτοκινητιστές. Η πλειοψηφία της ολομέλειας του ΣτΕ εκτίμησε ότι αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ΝΠΙΔ, όπως η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, και ότι η είσπραξη φόρων και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω άρνησης πληρωμής φόρων αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 11 της απόφασης του ΣτΕ επισημαίνεται ότι "επειδή οι μνημονευόμενες διατάξεις του άρθ. 36 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε ΝΠΙΔ, αντίκειται στις θεμελιώδεις διατάξεις του αρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και ΝΠΔΔ που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθʼ ύλην κρατικές υπηρεσίες)".
 avgi.gr

Χρέος 5 τρις € κρύβουν οι Γερμανοί .( German Statistics)

Αυτά είναι τα German Statistics
Τα λαμόγια διέσυραν την Ελλάδα και μας κατάντησαν φουκαράδες για να 'κονομήσουν από τα CDS.
Ακόμη καθόμαστε και τους κοιτάμε;
Σύμφωνα με το...
Βloomberg , τo δημόσιο χρέος της Γερμανίας είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που επίσημα παρουσιάζεται, αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη υπολογισμούς του κ. Bernd Raffelhüschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ.
Εκτός από 2 τρισεκατομμύρια € (2.7 τρισεκατομμύρια $ ), του δημόσιου χρέους, υπάρχουν και άλλα 5 τρισεκατομμύρια €, λόγω των ελλείψεων υποχρεώσεων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, σύμφωνα πάντα με την Raffelhüschen.

Οκτώ ελληνικές τράπεζες υποβαθμίζει η Moody's

Την πιστοληπτική ικανότητα 8 ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε η Moody's.
Η Moody's ανακοίνωσε πως οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Αγροτική υποβαθμίζονται σε Caa2, από Β3 που ήταν μέχρι σήμερα. Επίσης, η Εμπορική και η Γενική υποβαθμίζονται στο επίπεδο Β3 από Β1.
Ο οίκος είχε θέσει στο μικροσκόπιό του τις 8 τράπεζες από τα τέλη Ιουλίου και αιτιολογεί τις σημερινές του αποφάσεις, σημειώνοντας πως αυξάνονται τα προβληματικά δάνεια λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, μειώνονται οι καταθέσεις και υπάρχουν σημαντικές απομειώσεις για τις τράπεζες λόγω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
.enet.gr

Μα ο Βενιζέλος έχει πει τόσες φορές και μέσα στην βουλή ότι οι καταθέσεις , μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου , έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις τράπεζες. Ψέματα λέει;

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Παραβίαση από τουρκικά μαχητικά στην Κύπρο

Αντιγράφω την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο http://www.philenews.com/
(η υπογράμμιση δική μου)


 Δυο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο, δεν παρενόχλησαν, ωστόσο, αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στην ίδια περιοχή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Κυριάκου, Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των ΚΑ.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους των ΚΑ είχε οπτική επαφή με τα τουρκικά μαχητικά, μετά από ειδοποίηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η ασφάλεια της πτήσης, όμως, δεν τέθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε κίνδυνο.«Σχετικά με πληροφορίες ότι παρενοχλήθηκε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στον κυπριακό εναέριο χώρο καθιστούμε σαφές ότι δεν παρενοχλήθηκε», είπε ο κ. Κυριάκου.

Πρόσθεσε ότι «κατόπιν ειδοποίησης του πληρώματος του αεροσκάφους των ΚΑ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι στον κυπριακό εναέριο χώρο πετούσαν και δυο άλλα αεροπλάνα, το πλήρωμα, είχε οπτική επαφή με δυο τουρκικά μαχητικά, ωστόσο δεν έγινε παρενόχληση ούτε η ασφάλεια της πτήσης τέθηκε σε κίνδυνο». Ο κ. Κυριάκου είπε ότι τα δυο τουρκικά μαχητικά «ασφαλώς και πετούσαν παράνομα στον κυπριακό εναέριο χώρο και αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στην Πολιτική Αεροπορία αλλά δεν προέβησαν σε οποιανδήποτε παρενόχληση του αεροσκάφους των ΚΑ».

Σχόλιο: H ευχαριστήρια επιστολή, προς την τουρκική πολεμική αεροπορία, που συνόδευσε και φρόντισε για την ασφάλεια του Κυπριακού αεροπλάνου ,πότε θα σταλεί; Σήμερα ή αύριο; Μην την καθυστερήσετε πολύ γιατί θα φανούμε αγενείς.

Η Κανέλλη με γάλα και μια φρατζόλα ψωμί στην βουλή

\

Μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα επιστράτευσε η κυρία Λιάνα Κανέλλη προκειμένου από το βήμα της Ολομέλειας να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα όταν για να προμηθευτεί αυτά τα δύο βασικά ήδη μια τετραμελής οικογένεια  πρέπει να δαπανήσει 950 ευρώ κάθε χρόνο.

Επιπλέον, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν σώζεται με πεθαμένους πολίτες» ενώ με χιούμορ επιχείρησε να της απαντήσει ο κ. Βαγγέλης Αργύρης ο οποίος προήδρευε της Ολομέλειας εκείνη την ώρα, λέγοντας «με αυτά που μας φέρατε χαλάτε το ντεκόρ της Βουλής»!
από το Πρώτο Θέμα


Λίγο αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον υπάλληλο της Βουλής να καθαρίσει τα ψίχουλα από το βήμα.

Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος κατηγορείται στην βουλή για αντισυνταγματική τροπολογία.

Με τροπολογία που ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει την  δυνατότητα παράτασης της εφαρμογής του ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσα από το νέο φορολογικό σύστημα,  

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως το τέλος θα ισχύσει και το 2012, ενώ μετά «θα ενσωματωθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα επανεξεταστούν όλες οι επιβαρύνσεις».

Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον Υπουργό και για καταπάτηση του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74 του Συντάγματος, προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Είμαστε σε "πόλεμο";;;;;:Αύξηση της φορολογίας σε τράπεζες, πολυεθνικές, εφοπλιστές και Εκκλησία τώρα!

από e-mail του Βασίλη Νικολόπουλου

Αφού ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί και η κυβέρνηση λέει ότι είμαστε σε "πόλεμο" και πρέπει να καταφύγει σε έκτακτες εισφορές γιατί δεν βάζει μια γερή φορολογία στις τράπεζες, την εκκλησία, τις πολυεθνικές του εμπορίου και τους εφοπλιστες μέχρι να βγούμε από τη κρίση;
Δεν έχουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές να πληρώσουν το χαράτσι; Να πουλήσουν ακίνητα τους και να το πληρώσουν.
Δεν έχει η εκκλησία να πληρώσει το χαράτσι; Να πουλήσει τα εμπορικά της ακίνητα και να το πληρώσει.
Γιατί να πουλήσει ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο χαμηλόμισθος την περιουσία του;
Για τη "σωτηρία της πατρίδας" άθλιοι πατριδοκάπηλοι;
Οι τράπεζες, οι μεγάλες εισαγωγικές επιχειρήσεις και η Εκκλησία ποια πατρίδα έχουν;
Η μήπως με την έκτακτη φορολογία θα φύγουν και θα πάνε στη..... Κίνα;
Και μετά βγαίνει και ο "αντιμνημονιακος" Σαμαράς και μας λέει τη γνωστή παπαγαλία περί μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων στο15% για να έρθουν επενδύσεις....
Δεν μας λέει από το 2004 που μειώθηκε η φορολογία τους και εκτροχιάστηκε πλήρως δημοσιονομικά η χωρά με τις νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις του Αλογοσκούφη πόσες επενδύσεις έχουν έρθει;
Ρε υποκριτές αφού όλοι οι επενδυτές σας το λένε ότι για την μη προτίμηση της χώρας μας δεν τους φταίνε ούτε η όποια φορολόγηση ούτε το μισθολογικό κόστος, αλλά ο παρανοϊκός κομματικό-διοικητικός μηχανισμός του λαδώματος και της μίζας που έχετε στήσει γιατί δεν το λέτε;
Γιατί να μειωθεί η φορολογία σε όλες τις επιχειρήσεις, και στις τράπεζες και στις εισαγωγικές πολυεθνικές, κι όχι στοχευόμενα σε κλάδους που θέλεις να στηρίξεις;
Ο πόλεμος γύρω από την πτώχευση είναι ξεκάθαρα ταξικός!
Η κυβέρνηση το ΔΝΤ και η Τρόικα που εδω και δυο χρόνια βλέπουν μόνο τους εργαζόμενους έχουν επιλέξει στρατόπεδο: θα τα πληρώσουν όλα οι φτωχότερες τάξεις! Γι αυτό και εν μέσω κρίσης οι εκατομμυριούχοι πολλαπλασιάζονται.
Κι επειδή μερικά καλοπληρωμένα παπαγαλάκια μας λένε ότι η τρόικα δεν έχει πρόβλημα με το πως θα πληρωθούν τα δάνεια αρκεί να βρεθεί "ισοδύναμο μέτρο" τους υπενθυμίζουμε την υπόθεση της Ουγγαρίας όπου ο πρωθυπουργός της θέλησε να φορολογήσει εκτάκτως τις τράπεζες και το ΔΝΤ μπλόκαρε τα δάνεια.
Άρα δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες!
Κυβέρνηση- ΔΝΤ- Τρόικα- ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Κουβέλης με όλες τις κωμικές μικροδιαφοροποιησεις τους πολιτεύονται με το σύνθημα: Χαράτσια στη φτώχεια....Θα πληρώσουμε εμείς όλη τη κρίση γιατί πάσχουν από πλουτοκρατική τύφλωση! Εδω και δυο χρόνια μιλάνε και βλέπουν μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες....
Δικό μας χρέος είναι να τους ανοίξουμε τα μάτια για να δουν τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τις πολυεθνικές και την Εκκλησία.
Χαράτσια στο πλούτο τώρα!- για τη σωτηρία της χώρας.... Ή μηπως οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστες μας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες μας και οι ιεράρχες μας δεν είναι πατριώτες;

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΞΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΞΚΟΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ… ΝΤΙΒΑΝΙΑ, ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ» ΑΡΒΥΛΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΖΕΣΤΑΜΑ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ ΖΕΣΤΗ. ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΙΛ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ «ΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ KAI ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!
ΕΓΩ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ {ΕΠΑΝΕΛΘΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ} ΚΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Υ.Γ.: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
(ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΚΟΣ ε.α.)

πηγή

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «παπαριές» με τις οποίες ο Μόσιαλος στόλισε την ανακοίνωση για τα νέα μέτρα.

Αφού ΚΑΝΕΙΣ από την κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να πει τα νέα μέτρα , ο Μόσιαλος έβγαλε μια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση :

1)      Το αφορολόγητο πήγε στις 5.000 ευρώ για να είναι «στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης»

2)      Το νέο μισθολόγιο –τσεκούρι θα είναι «διαφανές,δίκαιο» και θα δίνει  « κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας»

3)      Οι μειώσεις στις συντάξεις γίνονται « ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος»

4)      Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας (βλ.απόλυσης) θα γίνει μέσω «αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό»

5)      Το φορολογικό σύστημα «θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας»

Με εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα πολυτέκνων

Δεν θα δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα, το οποίο ξεπερνά τα 55.000 ευρώ.
Έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδ. Λοβέρδου, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «εντάχθηκε στο νομοσχέδιο "Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις", διάταξη με την οποία διακόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ».

Σχόλιο: Άσχετα αν το μέτρο είναι σωστό ή όχι, πάντως ήδη έχει κριθεί κατ΄επανάληψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας "αντισυνταγματικό" αφού τα πολυτεκνικά επιδόματα έχουν «το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολυτέκνων οικογενειών με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της χώρας», και δεν εντάσσονται στα κοινωνικά επιδόματα ή σε άλλα επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα.
Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια, ποιος χέσ..... για το Σύνταγμα...

40% μείωση στις συντάξεις όσων είναι κάτω των 55 ετών

 Από τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν στις επόμενες ώρες , σύμφωνα με τον Άλφα:

- Μείωση 20% στις συντάξεις άνω των 1200 ευρώ
-Μείωση 40% στις συντάξεις όσων είναι κάτω των 55 ετών για ποσό πάνω από 1000 ευρώ

Η περικοπή των συντάξεων κατά  20% σημαίνει ότι:

  • σύνταξη 1500 ευρω, θα χάσει 60 ευρώ
  • σύνταξη 2000 ευρώ θα χάσει 160 ευρώ
  • σύνταξη 2.500 ευρώ θα χάσει 260 ευρώ
  • σύνταξη 3.000 ευρώ θα χάσει 360 ευρώ
Όσον αφορά στους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, αυτοί θα χάσουν:


  • σύνταξη 1500 ευρω, θα χάσει 200 ευρώ
  • σύνταξη 2000 ευρώ θα χάσει 400 ευρώ
  • σύνταξη 2.500 ευρώ θα χάσει 600 ευρώ
  • σύνταξη 3.000 ευρώ θα χάσει 800 ευρώ

ALERT! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (VIDEO)

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η μετοχή των 670 δις ευρώ που θα σώσει την Ελλάδα πωλήθηκε στο ebay 249$

H ιστορία κυκλοφορεί στο Internet τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με αυτή βρέθηκαν μετοχές της
τράπεζας Banque d’Orient 1906: Η αλλιώς τράπεζα της Ανατολής όπου η αξία τους αγγίζει τα 2,3 τρις.
Όσον αφορά την δόση αλήθειας δεν τίθεται θέμα. Υπάρχουν αυτές οι μετοχές και

 πωλούνται στο ebay έναντι 249$ και μάλιστα από ΓΕΡΜΑΝΟ πωλητή του ebay. Ως Έλληνας ποιός δεν θα ήθελε  αυτή η ιστορία να έχει την θετική πλευρά ως εξέλιξη, δηλαδή να πάρει η Ελλάδα τα 2,3 τρις, να ξεχρεώσει.
Δυστυχώς  όμως είναι είναι μια νομικίστικη προσπάθεια ανάστασης νεκρών μετοχών πασπαλισμένη με λίγες αλήθειες και μπόλικα ψέμματα.
Δείτε εδώ το σύνδεσμο όπου μια τέτοια μετοχή πωλήθηκε έναντι 249$ στο ebay.
  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την γνησιότητα των μετοχών που πωλούνται στο Internet και την αξιοπιστία του πωλητή. Ο πωλητής πάντως (ebay) δεν αναφέρει ότι είναι πλαστές ή για διακοσμητικούς λόγους.

http://www.blog.gr/article.php?id=52772&category_id=39

Σχέδιο Αργεντινοποίησης ετοιμάζει η Κυβέρνηση αν υπάρξει στάση πληρωμών – Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέτασαν ακόμη και τις πληρωμές με έντοκα γραμμάτια….

Αποκλειστικό....
Εναλλακτικά σχέδια φαίνεται ότι επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην περίπτωση που υπάρξει στάση πληρωμών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή «αρμόδια διεύθυνση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταξύ των εναλλακτικών σχεδίων που υπέβαλλε ως λύσεις σε περίπτωση στάσης πληρωμών ήταν η έκδοση βραχυχρόνιων τίτλων, εντόκων γραμματίων  προς τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Κοινώς θα πληρωθούν για κάποιο προκαθορισμένο διάστημα με έντοκα γραμμάτια.
Τα έντοκα γραμμάτια θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι συναλλασσόμενοι στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες και την εφορία.
Π.χ. το κράτος σε ένα δημόσιο υπάλληλο θα μπορούσε να του πληρώσει το 50% του μηνιαίου μισθού του και το άλλο 50% να του το καταβάλλει μέσω εντόκου γραμματίου.Τα έντοκα θα είναι για συγκεκριμένη χρήση και για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς.
Ερωτήθηκε παράγοντας του υπουργείου οικονομικών αν υπάρχει σχέδιο έκδοσης εντόκων γραμματίων τα οποία θα διατεθούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους,  σε περίπτωση στάσης πληρωμών και ο αρμόδιος παράγοντας δήλωσε ότι «ναι συζητήθηκε αλλά ήταν ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος»
Πηγή του www.bankingnews.gr ωστόσο αναφέρει ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπέβαλλε διάφορες προτάσεις και μεταξύ αυτών και την έκδοση ομολόγων και δεν είχαν καθόλου ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Το ελληνικό δημόσιο δεν πράττει λάθος, είναι εύλογο σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για τον τόπο να επεξεργάζεται όλα τα σενάρια όλες τις δυνατές επιλογές.
Σημειώνεται ότι ανάλογο σχέδιο πληρωμής των υπαλλήλων μέσω ομολόγων χρησιμοποίησε η Αργεντινή όταν χρεοκόπησε και προφανώς οι λύσεις αυτές έχουν δοκιμαστεί σε χώρες που χρεοκόπησαν και που σε κάποιο σημαντικό βαθμό απέδωσαν υπό την μοναδική αίρεση ότι αποτελούν λύση για πολύ βραχυχρόνια διαστήματα.  Τα πράγματα είναι απλά αν το κράτος δεν έχει να πληρώσει θα εκδώσει τίτλους κατά βάση έντοκα γραμμάτια τα οποία είναι βραχυχρόνιας διάρκειας περνώντας  το μήνυμα  ότι λόγω της βραχυχρόνιας διάρκειας τους θα εξυπηρετηθούν.
Επίσης σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο δεν είναι ξένη αυτή η λύση.
Π.χ. το εφάπαξ πώς το πληρώνει το κράτος με ομόλογα 2ετίας -3ετίας; Τις αποζημιώσεις στην παλαιά Ολυμπιακή πώς τις κατέβαλλε το ελληνικό κράτος με ομόλογα λήξης του 2012 ή 2013.
Η χρήση ομολόγων π.χ. στους απολυμένους της Ολυμπιακής  λοιπόν δεν ήταν ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος αλλά πρακτική του κράτους προς απολυμένους πολίτες…
Π. Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

CNN : Πιθανότητες Ελληνικής χρεοκοπίας...100% !!!!!

Λάθη (;) της εφορίας στην έκτακτη εισφορά.

Η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, υπό την πίεση του χρόνου, εξέδωσε μαζικά εκκαθαριστικά χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα είναι το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα φορολογουμένου ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ. Το ραβασάκι που έλαβε τον καλούσε να πληρώσει έκτακτη εισφορά 6.320 ευρώ, για συνολικό εισόδημα 158.000 ευρώ, αντί για 760 ευρώ που του αναλογούσαν με το εισόδημα των 38.000 ευρώ.
Μην πληρώσετε λοιπόν χωρίς πρώτα να έχετε επιβεβαιώσει το ποσό. Αν διαπιστώσετε λάθη ενημερωθείτε εδώ για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

Νέα μαρτυρία για το "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009

από http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311052

Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.
......................
Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:
«Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.
Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ' αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.
Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.
Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».
Το έγγραφο υπόμνημα του Κ. Σκορδά

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Bίντεο ντοκουμέντο: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Η αντεπίθεση των blogs στην TV.

Μια νέα εκπομπή από ακτιβιστές και blogger του διαδικτύου έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Από τις 26 Ιουλίου μια νέα εκπομπή ταράσσει τα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης. Μια εκπομπή αποκλειστικά για ενεργούς πολίτες και κινήματα.
Στόχος μας εξαρχής να δημιουργήσουμε ένα βήμα για τους πολίτες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Οι νέοι κάθε ηλικίας βγαίνουν μπροστά. Ένα βήμα τηλεοπτικό το οποίο μέχρι τις 26 Ιουλίου δεν υπήρχε. Με καυστικό αλλά ταυτόχρονα πολιτισμένο λόγο παρουσιάζουμε τις θέσεις των κινημάτων.
Καινοτομία της εκπομπής η ταυτόχρονη χρήση του διαδικτύου και της τηλεοπτικής εικόνας. Δημιουργήσαμε μια μοναδική πλατφόρμα στην οποία τα κινήματα εκθέτουν τις απόψεις τους και εκτός τηλεοπτικού «αέρα». Ο συνδυασμός αυτός οδήγησε στην «έκρηξη». Σε κάθε εκπομπή δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνικά μηνύματα και εκατοντάδες email.
Παρόντες σε κάθε σημαντικό γεγονός, σχεδόν καθημερινά στην πλατεία μεταφέρουμε τον παλμό στο τηλεοπτικό μας κοινό. Δεκάδες κινήματα και περισσότεροι από 50 ενεργοί πολίτες προβλήθηκαν στις πρώτες 17 εκπομπές. Τουλάχιστον 100 βίντεο τα οποία δεν τόλμησε καμία εκπομπή να προβάλλει «έπαιξαν» στην εκπομπή μας. Πολλά από αυτά αποκλειστικά.
Η «Επανάσταση» είναι μία εκπομπή αντισυμβατική. Τέλος στις γραβάτες, τα γυάλινα γραφεία και τις δερμάτινες καρέκλες. Η πλατεία μεταφέρεται στο στούντιο όπου καλεσμένοι και παρουσιαστής, ανταλλάσουν απόψεις σε ένα χώρο απόλυτα φυσικό. Επιλέξαμε έτσι το στούντιο διότι οι καλεσμένοι της εκπομπής δεν ανήκουν στους λεγόμενους «τηλεοπτικούς σταρ» που συνηθίσαμε να βλέπουμε στα πάνελ. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να εκφραστούν πλήρως οι θέσεις και οι σκέψεις των κινημάτων και γενικότερα των καλεσμένων. Ούτως ή άλλως τις ομορφότερες συζητήσεις και θέσεις τις ακούσαμε στις πλατείες. Αυτό προσπαθούμε με επιτυχία να αναπαράγουμε.
Η εκπομπή παρουσιάζεται στο Kontra Channel κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20.15 από τον Θωμά Παπατόλη και την Αλεξάνδρα Τράγκα. Μέλη κινημάτων και ακτιβιστές του διαδικτύου, προγραμματιστής και δημοσιογράφος αντίστοιχα.
http://koukfamily.blogspot.com/2011/09/blogs-tv.html

Οι Τούρκοι βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο

sismik tilegrafima 1024x436 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ : Οι Τούρκοι βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο
το τηλεγράφημα του πρακτορείου anadolu

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι συνοδεία πολεμικών σκαφών βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο για έρευνες.
Κλιμακώνουν έτσι και ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στη περιοχή.
www.onlycy.com

Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών

Ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι η τρόικα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την 6η δόση, απαιτεί, πέραν των άλλων, τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών κυρίως στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απαίτηση της τρόικα η διακοπή καταβολής των συντάξεων θα εφαρμόζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους.

Το μέτρο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα (!!!!) και επιδιώκεται να καταγραφεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή. Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με σειρά επαγγελματικών ομάδων κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κ.λ.π. και προσπαθεί να διαπραγματευθεί.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΠ συμφώνησε με Σαρκοζί-Μέρκελ πότε θα ανακοινώσει την χρεοκοπία της χώρας;

[Το γκρουπ "Wynter Benton" είναι ένα γκρούπ που έχουν φτιάξει στο yahoo πρώην υπάλληλοι της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan και δίνουν επενδυτικές συμβουλές σε αναγνώστες]

Στις 16 Σεπτεμβρίου ένα μέλος του γκρούπ "Wynter Benton" έγραψε το εξής:


"Σύμφωνα με πηγές από την Ελλάδα ο ΓΑΠ είπε στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί (στην τηλεσυνδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας) ότι η Ελλάδα αποδέχεται την "ελεγχόμενη" χρεοκοπία και σε αντάλλαγμα ζήτησε από Μερκελ-Σαρκοζί να μην πιέσουν για την έξοδό της από την ευρωζώνη. Η ανακοίνωση της χρεοκοπίας θα γίνει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Χρειάζονταν τα swaps ρευστότητας της FED για να έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα όταν ανακοινωθεί η χρεοκοπία της Ελλάδος..."

Όπως έχουμε ξαναπεί: "Όλες τις ειδήσεις τις αξιολογούμε μιας και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του"... στο τέλος θα δούμε ποιος είχε δίκιο...

Η είδηση στα αγγλικά είναι εδώ

dexiextrem

ΛΑ.ΟΣ: Ψυχίατρο χρειάζεται ο Βενιζέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες.Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων».

Τα 15 νέα μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ

1Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος).
2Έκδοση προεδρικών διαταγμάτων/υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους σε καθεστώς εφεδρείας.
3Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
4Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.
5Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
6Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για την διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
7Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο, με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
8Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων έως το 2015.
9Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.
10Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τον κλείσιμο/συγχώνευση 35 οργανισμών που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
11Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τον κλείσιμο/συγχώνευση των: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.
12Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας .... που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
13Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε (16) ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
14Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ
15Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρείες για την άμεση εφαρμογή της/Καθιέρωση ‘ασφαλιστικής’ τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

περισότερα http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420323