Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κύκλωμα εξεταστών μοίραζε άδειες οδήγησης

Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, που δέχθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, για τη χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις, προχώρησε σε αιφνίδιο έλεγχο του φακέλου της καταγγελίας στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Από τον έλεγχο και την αστυνομική έρευνα φακέλων υποψηφίων οδηγών, διαπιστώθηκε ότι σε ογδόντα έξι (86) τουλάχιστον περιπτώσεις χορηγήθηκαν διπλώματα οδήγησης σε υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι είτε δε συμμετείχαν στις θεωρητικές ή/και πρακτικές διαδικασίες των εξετάσεων, είτε συμμετείχαν αλλά απορρίφθηκαν.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, στη διαδικασία χορήγησης αδειών ικανότητας οδηγών κατ΄ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν, κατά περίπτωση υποθέσεως, επτά (7) ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, στις οποίες απευθύνονταν οι υποψήφιοι οδηγοί, δύο (2) υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας (1) ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο (2) ιατροί και τρεις (3) υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί. Επίσης στην υπόθεση εμπλέκονται και οι ογδόντα έξι (86) ιδιώτες που πήραν δίπλωμα με αυτόν τον τρόπο. Η χορήγηση της αδείας ικανότητας οδηγού κυμαίνονταν από (200) έως (3.300) ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου