Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κοίτα να δεις κατι εκπαιδευτικές στρεβλώσεις του παρελθόντος (Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει κλπ)

"...Για απελευθέρωση του πανεπιστημιακού χώρου από παθογένειες, φοιτητοπατέρες και πελατειακό σύστημα, μίλησε ο Γ, Παπανδρέου επιμένοντας πως το νομοθέτημα της Άννας Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τις εκπαιδευτικές στρεβλώσεις του παρελθόντος…

Ο Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ακόμα, υπογράμμισε πως έως σήμερα, επρόκειτο για ένα «Σοβιετικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού χωρίς να είναι καν ορθολογικός. Γιατί πολύ απλά είναι πελατειακός. Αυτή η αντίληψη ομφάλιου λώρου με το κράτος επεκτάθηκε και στο φοιτητικό κίνημα. Η αγνή πρόθεση συμμετοχής μετατράπηκε σε ευκαιρία συναλλαγής φοιτητοπατέρων με καθηγητές που ήθελαν διοίκηση. Η εξαγορά αυτών των συνειδήσεων μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε κέντρο που μεταδίδουν την νόσο του συστήματος, την πελατειακή συναλλαγή».

Και όλα αυτά από τον πολιτικό ο οποίος διετέλεσε δυο φορές Υπουργός Παιδείας (Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) την περίοδο 1988 – 1989 και τον Ιούλιο 1994 έως τον Σεπτέμβριο 1996..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου